Sa Unio Formentera #FormenteraVolCanvi

Sa Unió de Formentera demana que s’ acceleri el pla de vacunació a l’ illa

  • La formació ha registrat una proposició al respecte per a que es debati i es voti en la sessió plenària d’ aquest mes de gener

Formentera, 24 de gener de 2021.- Sa Unió de Formentera ha registrat una proposició que defensarà en el ple per a que el Consell insti al Govern de les Illes Balears a que faci les gestions necessàries per accelerar en la mesura del possible la vacunació contra la COVID-19 a la població de l´illa de Formentera, “sempre tenint en compte el principi de solidaritat i repartiment de medis amb altres illes i regions”.

“Des de l´inici de la campanya d´immunització contra la COVID-19 estem veient com els ritmes de vacunació son més baixos de l´esperat. Les causes que ho provoquen son varies, però el fet és que la comunitat autònoma de les Illes Balears està per baix de la mitjana de vacunació espanyola”, assenyala Sa Unió en la proposició.

A més, la formació argumenta que “la protecció contra la COVID-19 és bàsica per preservar la salut i el benestar de les persones, evitar efectes secundaris i morts deguts a aquesta malaltia. Però també és important per tal de reactivar el més aviat possible les activitats socials i econòmiques amb seguretat.

Formentera depèn econòmicament de l´activitat turística provinent dels visitants nacionals i internacionals. I la reactivació d´aquesta activitat depèn de l´estat sanitari al que arribem a la temporada turística. I aquest ve donat pel control que es pugui fer sobre els contagis, tant mitjançant les mesures de seguretat bàsiques, com limitant la mobilitat, fent el màxim de test diagnòstics, rastrejant i controlant els contactes estrets dels infectats i, finalment, vacunant al major nombre possible de persones.

En premsa hem pogut llegir que tant des dels Consells com des del Govern balear, s´ha demanat públicament que, una vegada vacunada la població amb més risc, es prioritzi la immunització de la població de les zones turístiques com Balears. Són les economies més enfonsades, però al mateix temps les que tenen més capacitat de recuperació si tenen un alt índex de vacunació”.

Deja un comentario